Τα χειρόγραφα τής Νεκράς Θαλάσσης επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία του κειμένου των Εβδομήκοντα.

Απόδειξη από την προ Χριστού εποχή.

Μπορεί οι Προτεστάντες να δέχονται μόνο 66 από τα 76 βιβλία τής Αγίας Γραφής, όμως τα ντοκουμέντα που έχουν συσσωρευτεί τους εκθέτουν. Τα ευρήματα στη Νεκρά Θάλασσα, στηρίζουν το κείμενο των Εβδομήκοντα τών 76 βιβλίων, ως αρχαιότερο από το Εβραϊκό Μασοριτικό κείμενο τών 66 βιβλίων.

Σύμφωνα με τις Εισαγωγικές Μελέτες στην Παλαιά Διαθήκη τού Πρύτανη Θεολόγου Αθανασίου Χαστούπη, (σελ. 140-141), τα ευρεθέντα αντίτυπα τής Αγίας Γραφής στο Κουμράν, έδειξαν ότι η Μετάφραση τών Εβδομήκοντα, ταίριαζε περισσότερο με τα αντίτυπα που ανακαλύφθηκαν, απ’ ό,τι το μετέπειτα Εβραϊκό Μασοριτικό κείμενο! Κατά συνέπεια, το κείμενο τών Εβδομήκοντα, βασίζεται σε Εβραϊκό κείμενο, που είναι αρχαιότερο από το κείμενο από το οποίο έγραψαν οι Μασορίτες τα δικά τους κείμενα τής Παλαιάς Διαθήκης.

Ο Χαστούπης γράφει για τη σύγκριση αυτή τών κειμένων, με τα κείμενα τής Νεκράς Θαλάσσης:

«Τα εκ της μελέτης συμπεράσματα εξέπληξαν τους ειδικούς, διότι δια πρώτη φορά απεδεικνύετο όχι μόνον ότι η μετάφραση των Εβδομήκοντα είναι απόδοση εβραϊκού κειμένου έχοντος ιδίαν παράδοσιν, αλλά και ότι η παράδοσις αύτη δεν υπολείπεται εις αυθεντικότητα της του Μασωριτικού. Με άλλες λέξεις, εκ της συγκρίσεως των τριών χειρογράφων προς το Μασωριτικόν και την μετάφραση των Εβδομήκοντα, ευρέθη ότι ταύτα, απέχοντα αισθητώς από του πρώτου, συμφωνούν ως επί το πλείστον μετά του δευτέρου… Παρόμοια προς τα εκ των τεμαχίων του Σαμουήλ συμπεράσματα είναι και τα εκ τεμαχίων άλλων ιστορικών βιβλίων, καθότι ταύτα ως εκείνα περιέχουν κείμενον εγγύτερον με τη μετάφραση των Εβδομήκοντα ή με το Μασωριτικό».

Και φυσικά, το ότι η Μετάφραση τών Εβδομήκοντα έγινε προ Χριστού, εκπροσωπεί τους προ Χριστού Ισραηλίτες, πριν αυτοί αποστατήσουν από τον Χριστό και τον σταυρώσουν, και πριν “πειράξουν” το κείμενο οι μετά Χριστόν άπιστοι στον Χριστό Ισραηλίτες, που τον σταύρωσαν.

Το κείμενο τών Εβδομήκοντα λοιπόν, είναι προϊόν τής Εκκλησίας τού Ισραήλ, σε αντίθεση με το Μασοριτικό, από το οποίο λείπουν 10 βιβλία, το οποίο “κολοβώθηκε” από τους απίστους υποστηρικτές Ισραηλίτες των σταυρωτών τού Χριστού.

 
Πηγή
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *