Εξομολόγηση ενός κοριτσιού.

Πριν από δύο χρόνια ήρθε στην εξομολόγηση ένα κοριτσάκι.
– Πάτερ να σου πω κάποιο νέο ; Κάποια ανησυχία μου ;
– Τι έχουμε ;
– Πάτερ, ήμουν στο σχολείο και μας είπε ο καθηγητής ότι πρέπει να καταργήσουμε τις Χριστιανικές Εορτές διότι δεν μας οφελούν σε τίποτα. Συγγνώμη Πάτερ, δεν σήκωσε κανένα παιδί το χέρι του.
– Εσύ τι έκανες ;
– Εγώ το σήκωσα. Του είπα, εάν εσύ, κύριε καθηγητά, είσαι αντίθετος από τις Χριστιανικές Εορτές και δεν πιστεύεις είναι δικαίωμα σου. Αλλά εσύ δεν θα προσπαθήσεις, ούτε θα μας διδάξεις την κατάργηση τους, διότι έρχονται Χριστούγεννα. Ο Χριστός κατέβηκε στην γη για να μας σώσει και εορτάζουμε την Θεία Γέννηση του. Έρχεται το νέο έτος, γιορτάζουμε τον Μέγα Βασίλειο. Έρχονται τα Φώτα, η Αγία Τριάδα μας, δεν μπορεί να την καταργήσετε εσείς. Αν όμως είστε τσιγγούνης και αποφεύγετε και τα δώρα, να μην κάνετε. Αλλά τις εορτές δεν θα τις αγγίξετε. Ο καθηγητής έμεινε άφωνος προ της ομολογίας ενός μικρού κοριτσιού.
Και της είπα εγώ : Άντε κορίτσι μου, θα σου δώσω και μία ευχούλα παραπάνω τώρα. Σου εύχομαι αν ζήσεις επί των ημερών του αντιχρίστου, να είσαι λεβέντισσα. Να ομολογήσεις πίστη στον Χριστό μας και να γίνεις μία μεγάλη μεγαλομάρτυς του Χριστού.
Αλλά και αυτό που έκανες , παρότι για εσένα δεν είναι τίποτα, εγώ θα σου πω τι έκανες! Αυτή την στιγμή, δεν δείλιασες μπροστά στον καθηγητή και δεν ντράπηκες να ομολογήσεις την πίστη σου ενώπιον τόσων μαθητών. Λοιπόν, όταν εσύ θα φύγεις από την ζωή και θα ανέβει στους Ουρανούς η ψυχούλα σου, ενώπιον των αγγέλων θα σε παρουσιάσει ο Χριστός και θα πει:
” Άγγελοί μου, τούτη η ψυχούλα σε μία στιγμή που όλα σιγούσανε και ένας καθηγητής με ταπείνωνε μπροστά σε όλα τα παιδιά, ετούτη η ψυχή, αυτό το παιδάκι με ομολόγησε. Λοιπόν, εμπρός να ψάλλουμε έναν ύμνο προς τιμήν του “.
 
Διήγηση του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *