Είναι η Ορθοδοξία η μοναδική Αληθινή Πίστη ;

Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το Γεγονός, πως η Ορθοδοξία είναι η Μοναδική Αληθινή Πίστη που υπάρχει, θα πρέπει να στηριχθούμε και σε ανθρώπινες, αλλά και σε Θείες Αποδείξεις, έτσι ώστε να διατυπώσουμε μία πλήρως τεκμηριωμένη άποψη περί της Καθολικότητας της Αληθείας, που η Αγία μας Ορθοδοξία Διατηρεί και Πρεσβεύει ανά τους αιώνες.
Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο μεγαλύτερος Προφήτης της μετά Χριστόν εποχής (γεγονός το οποίο παραδέχονται και πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Ορθοδοξία), και ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους όλων των εποχών παγκοσμίως, σε προσφορά, είπε: «Τα βάθη της σοφίας ηρεύνησα. Όλες οι πίστεις είναι ψεύτικες. Τούτο εκατάλαβα αληθινά. Μόνον η πίστις των Ορθοδόξων είναι καλή και Αγία. Τούτο σας λέγω εις το τέλος, να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να κλαίτε δια τους ασεβείς και τους αιρετικούς, που περιπατούν εις το σκότος».

Και πραγματικά, εάν μπει κανείς στον κόπο κάποια στιγμή να εξερευνήσει τις πιο αξιόλογες θρησκείες, που υπάρχουν σήμερα σε ολόκληρο τον πλανήτη, θα διαπιστώσει πως εκτός από τον Ιουδαϊσμό και τον Μωαμεθανισμό, πρόκειται για μία σειρά από φιλοσοφικά συστήματα, τα οποία πρεσβεύουν διάφορες θεωρίες, άλλοτε καλές, άλλοτε κακές, και άλλοτε αδιάφορες για τον άνθρωπο.
Ο Μωαμεθανισμός, δικαίως θεωρείται από πολλούς ιστορικούς ανά τον κόσμο, ως “αίρεση του Χριστιανισμού”. Διότι ο Μωάμεθ, έχει στηριχθεί, αντιγράψει και διαστρεβλώσει, ένα πολύ μεγάλο μέρος της Χριστιανικής Διδασκαλίας, της οποίας τους πιστούς (όπως και όλους τους μη μωαμεθανούς της γης), φρόντισε ταυτόχρονα να εμφανίσει στο κοράνι ως “ευάρεστη θυσία προς τον Θεό” (στο κοράνι αναφέρει χαρακτηριστικά, πως “όποιος βάψει τα χέρια του με αίμα απίστων, μη μωαμεθανών δηλαδή, έχει την ευλογία του Θεού”)!

Με τον Ιουδαϊσμό, ενώ υπάρχει κοινή η Παλαιά Διαθήκη, όμως οι Εβραίοι δεν αποδέχθηκαν τον Ιησού Χριστό ως Υιό του Θεού και Σωτήρα του κόσμου, παρόλο που στις Προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, το Πρόσωπο του Χριστού μας είναι Εκείνο που περιγράφεται από τους Προφήτες τους, ως Υιός του Θεού και Σωτήρας, με πάσα λεπτομέρεια (ο Προφήτης Ησαΐας, που τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο Προφήτη τους, ενώ από εμάς χαρακτηρίζεται και ως ο “πέμπτος Ευαγγελιστής” και ως ο “Ευαγγελιστής της Παλαιάς Διαθήκης”, περιγράφει με λεπτομέρειες τη Ζωή και το Έργο του Ιησού, ιδιαίτερα δε τη Γέννησή Του και τα Πάθη Του. Αναφέρει μεταξύ άλλων, πως θα Γεννηθεί από Παρθένο Μητέρα, θα Βασανιστεί, θα Σταυρωθεί, και έπειτα θα Αναστηθεί).
Είναι όμως προφητευμένο από τον Απόστολο Παύλο, και αναγράφεται στην Καινή Διαθήκη, πως “λίγο πριν από την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μας, οι Εβραίοι θα ασπαστούν τον Χριστιανισμό”.

Μετά από όλα τα παραπάνω, εύκολα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, το οποίο διατρανώνει πως “ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία, αλλά η Αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο”, αφού για κανέναν από τους ιδρυτές όλων των θρησκειών, δεν προφητεύθηκε ποτέ ο ερχομός του στον κόσμο, η ζωή του, το έργο του, ο θάνατός του, η ανάστασή του, κανείς δεν ανέστησε νεκρούς και δεν θαυματούργησε με Σημεία και Τέρατα (όπως ο Κύριός μας και οι Άγιοί Του μέχρι σήμερα), και φυσικά, κανείς μα κανείς, δεν Αυτοαναστήθηκε ποτέ (ακλόνητες αποδείξεις για την Ανάσταση του Χριστού μας, μπορείτε να βρει κανείς εδώ , εδώ και αλλού.

Τώρα γιατί η Ορθοδοξία είναι η Μοναδική Αληθινή Πίστη;

Ανθρώπινες αποδείξεις.

Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά την Καινή Διαθήκη, και στη συνέχεια εξερευνήσει τις διδασκαλίες των σημαντικότερων Αιρέσεων του Χριστιανισμού, θα διαπιστώσει με ευκολία πως όλα όσα Δίδαξαν ο Χριστός και οι Άγιοι Απόστολοι, βρίσκονται αρκετά έως πολύ μακρυά από τις θεωρίες, που έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς σε όλες τις Αιρέσεις.
Αυτό, είναι κάτι που γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό από όλους τους αντικειμενικούς παρατηρητές, εκτός μόνο από τα στελέχη των διαφόρων Αιρέσεων, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε και την κατάρρευση της εκάστοτε Αίρεσης, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν συμφέρει τα μη καλοπροαίρετα αφεντικά των.
Από την άλλη μεριά, όσοι αιρετικοί ομολόγησαν (ή άφησαν υπόνοιες) κατά καιρούς για την Θεία Αυθεντικότητα της Ορθοδοξίας, είτε Την ασπάστηκαν ως Μοναδική Αληθινή Πίστη του Χριστού (υπάρχουν αμέτρητα τέτοια περιστατικά), είτε εκδιώχθησαν “εν μία νυκτί” από την εκάστοτε Αίρεση.

Η μοναδική Αίρεση που είναι περισσότερο κοντά, σε όσα Δίδαξαν ο Χριστός και οι Άγιοι Απόστολοι, είναι η Ρωμαιοκαθολική. Στη συνέχεια γίνεται η παράθεση μερικών από τις κυριότερες διαφορές των Ορθοδόξων, με τους καθολικούς.

1) Οι καθολικοί υποστηρίζουν πως ο Πάπας έχει το αλάθητο! Η Αίρεση των καθολικών, το 1870, κατά την πρώτη Βατικάνιο Σύνοδο, ανεγνώρισε το αλάθητο. Δηλαδή, πως όταν μιλάει ο εκάστοτε Πάπας περί πίστεως από καθέδρας, είναι αλάνθαστος!
Αυτή όμως η ιδέα, ότι ο εκάστοτε Πάπας δεν κάνει λάθη, είναι αντίθετη προς την Αγία Γραφή και την Αποστολική Παράδοση, διότι σημαίνει Απόλυτη Θεοπνευστία!
Απόλυτα Θεόπνευστοι και συνεπώς αλάθητοι, ήσαν μόνο οι Άγιοι Απόστολοι, οι οποίοι Φωτίστηκαν ιδιαιτέρως από το Άγιο Πνεύμα, και είπαν και έγραψαν αυτά που είδαν και άκουσαν (Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον, Κεφάλαιο 6, Εδάφιο 10, και, Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον, Κεφάλαιο 14, Εδάφιο 26, και, Κεφάλαιο 16, Εδάφιο 13).
Εξ άλλου, οι Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος, ουδέποτε ζήτησαν να γίνει το δικό τους θέλημα, αλλά συζητούσαν αρκετά, όλοι μαζί οι Φωτισμένοι Άγιοι Απόστολοι, και κατόπιν, κατέληγαν με αυτόν τον τρόπο, στα Θεόπνευστα Συμπεράσματά τους, και ουδέποτε με τον δικτατορικό τρόπο που ενεργεί ο Πάπας, ο οποίος έφθασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του, διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου και αντιπρόσωπο του Χριστού, ορατή κεφαλή της Εκκλησίας και αλάνθαστο διδάσκαλο της Χριστιανικής Πίστεως!!! Κι αυτό συμβαίνει, ενώ η Καινή Διαθήκη Αναφέρει σαφέστατα, πως μόνο ο Χριστός είναι η Κεφαλή και ο Αρχηγός της Εκκλησίας, τόσο της Στρατευομένης εδώ στη Γη, όσο και της Θριαμβευούσης Εκκλησίας στον Ουρανό (Προς Εφεσίους Επιστολή, Κεφάλαιο 1, Εδάφια 22-23).

2) Οι καθολικοί επέβαλαν στους κληρικούς τους την υποχρεωτική αγαμία! Ενώ, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη και ολόκληρη την Ιερά Εκκλησιαστική Παράδοση, ο Κληρικός είναι ελεύθερος να διαλέξει μεταξύ Γάμου και αγαμίας.

3) Διδάσκουν ότι υπάρχει το καθαρτήριο πυρ, γεγονός που δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε στην Αγία Γραφή, ούτε και στην Ιερά Εκκλησιαστική Παράδοση! Δηλαδή, ότι οι ψυχές μετά τον θάνατο, καθαρίζονται από κηλίδες αμαρτιών, που δεν είχαν καθαριστεί όταν ζούσαν με το σώμα στη Γη!
Από την άλλη, η Καινή Διαθήκη μας Διδάσκει με σαφήνεια, πως ο Κύριος Ιησούς Χριστός, με την Σταυρική Του Θυσία, Αναδείχθηκε “Ιλασμός περί των αμαρτιών μας”, δηλαδή, η Χάρη του Χριστού που Προήλθε από την Σταυρική Του Θυσία, Δίνει την άφεση των αμαρτιών, μόνο για όσο είμαστε στη Γη και Εξομολογούμαστε (Α’ Καθολική Επιστολή Ιωάννου, Κεφάλαιο 2, Εδάφιο 2).
Και ακόμα, πως όταν φύγουμε από την ζωή αυτή, δεν θα υπάρξει καμία κάθαρση των ψυχών μας, παρά μονάχα η Κρίση τους από τον Κύριο.

4) Διδάσκουν τα περί αξιομισθίας των Αγίων, μία ακόμα αυθαίρετη διδασκαλία, η οποία και αυτή δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε στην Αγία Γραφή, ούτε και στην Ιερά Εκκλησιαστική Παράδοση! Αξιομισθία των Αγίων σημαίνει, πως τα καλά έργα της Θεοτόκου και των Αγίων, είναι περισσότερα από όσα χρειάζονται για να σωθούν αυτοί, και επομένως περισσεύουν και για τους άλλους ανθρώπους, που δεν έχουν τέτοια έργα. Τα καλά λοιπόν έργα που περισσεύουν από τους Αγίους, νομίζει ο Πάπας πως μπορεί να τα διαθέτει για τη συγχώρηση αμαρτιών άλλων ανθρώπων, που υστέρησαν σε έργα αρετής ή πέθαναν αμαρτάνοντες! Αντίθετα, ο Κύριος και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, μας διαβεβαιώνουν πως η κάθε ψυχή, θα Κριθεί σύμφωνα με τις πράξεις της και μόνο, δηλαδή, πως ο Θεός θα Κρίνει τον καθένα, σύμφωνα με τα έργα του και μόνο.

Εάν τώρα, ύστερα από όλα τα παραπάνω, διαβάσει κάποιος τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων Αποστόλων, αλλά και των Οικουμενικών Συνόδων της Εκκλησίας μας, όπως επίσης και τους Ιερούς Κανόνες των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας μας (όλα αυτά υπάρχουν στο Μνημειώδες Ιερό Βιβλίο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, με τίτλο “Πηδάλιο”, εκδόσεις “Αστέρος”, και εάν ανατρέξει στις επεξηγήσεις των Αγίων σχετικά με τον εκάστοτε Ιερό Κανόνα, θα διαπιστώσει πως όλοι οι Ιεροί Κανόνες των Αγίων της Ορθοδοξίας, στηρίζονται και πηγάζουν αναμφίβολα μέσα από την Καινή Διαθήκη και το Πνεύμα Της.
Κι αυτό συμβαίνει, όχι μόνο διότι γνώριζαν με κάθε λεπτομέρεια την Αγία Γραφή (ως Άγιοι που ήταν), αλλά διότι, ήταν από την επίγεια ακόμα ζωή τους ενωμένοι με το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα, και Φωτισμένοι από Αυτό, όπως ακριβώς Υποσχέθηκε ο Κύριός μας στους μαθητές Του, Λέγοντας πως “όταν εγώ πάω στον Πατέρα μου, θα στείλω τον Παράκλητο, το Άγιο Πνεύμα, για να μένει αοράτως μαζί σας, μέχρι της συντελείας του αιώνος (δηλαδή, μέχρι την Δευτέρα Παρουσία)” {Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, Κεφάλαιο 28, Εδάφιο 20}”.

Και φυσικά, με αυτό που Είπε, δεν Απευθυνόταν μόνο στους μαθητές Του, διότι κανείς τους δεν θα ζούσε στη Γη μέχρι την Δευτέρα Παρουσία Του, αλλά Απευθυνόταν σε όλους τους ευσεβείς Χριστιανούς που θα υπάρξουν μέχρι την Δευτέρα Παρουσία Του, και που θα Ακολουθήσουν πιστά το Θέλημά Του στη ζωή τους, το Οποίο Θέλημα Ταξιδεύει, και θα συνεχίσει να Ταξιδεύει Ανόθευτο ανά τους αιώνες, Φυλασσόμενο μέχρι την Δευτέρα Παρουσία Του μέσα στο Σώμα της Ορθοδοξίας.

Θείες Αποδείξεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Θεός δεν Θαυματουργεί μονάχα μέσα στις διάφορες θρησκείες και αιρέσεις, αλλά γενικότερα σε ολόκληρη την πλάση Του, όποτε Εκείνος Κρίνει αναγκαίο. Μπορεί δηλαδή, όταν Θελήσει, να Θαυματουργήσει σε κάποιον καθολικό, σε κάποιον βουδιστή, ή σε κάποιον μωαμεθανό, ανάλογα με το πόσο αγνές προθέσεις μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ή ανάλογα με το πόσο θερμή και καθαρή είναι η προσευχή του και η καρδιά του, ή με το πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη του καθενός, τη στιγμή που του συμβαίνει ένα Θείο Θαύμα. Και λέω “Θείο”, διότι παρακάτω θα δούμε και τα Σατανικά θαύματα, με σκοπό να κατανοήσουμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Θείων και Σατανικών θαυμάτων.

Όταν λοιπόν γίνει το Θείο Θαύμα σε έναν καθολικό, ή σε έναν βουδιστή, ή σε έναν μωαμεθανό, φυσικό και επόμενο είναι να σπεύσουν οι πιστοί της θρησκείας του εκάστοτε ανθρώπου (ίσως και ο ίδιος ο άνθρωπος), να χαρακτηρίσουν το συγκεκριμένο Θαύμα ως “Σημάδι Επιδοκιμασίας του Θεού προς την πίστη τους”.
Τώρα κάποιος θα πει: “Καλά, αυτό που λες μπορεί κάλλιστα να ισχύει και για την Ορθοδοξία”. Κι όμως, για την Ορθοδοξία τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όσο και ξεκάθαρα. Κι αυτό γιατί, ο Θεός, Έχει Καθορίσει με την Παρουσία Του την Ορθοδοξία, ως παγκόσμια Εξαίρεση στον τομέα των Θείων Θαυμάτων, λόγω του ότι Εκείνη Φυλάσσει, Διατηρεί και Μεταδίδει Ανόθευτη την Αλήθειά Του ανά τους αιώνες!
Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το Γεγονός, πως η Ορθοδοξία, είναι η Μοναδική Πίστη παγκοσμίως, στους κόλπους της Οποίας Επιτελεί ο Θεός, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, συγκεκριμένα Θαύματα (π.χ., το Άγιο Φως, το Οποίο Ανάβει μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη, την Θεία Νεφέλη, την Παραμονή των Θεοφανείων με το Ορθόδοξο Εορτολόγιο, στο Ορθόδοξο Προσκύνημα του Όρους Θαβώρ, κ.α.)! Και όπως καταλαβαίνετε, αυτή η Θεία Συνέπεια, δεν έχει να κάνει στην περίπτωση αυτή με εκάστοτε πρόσωπα, όπως με τα Θαύματα που παρατηρούνται σε ανθρώπους των διαφόρων θρησκειών ή αιρέσεων, αλλά με την Θεία Ανάδειξη της Ορθοδοξίας σε Μοναδική Αληθινή Πίστη, του Μοναδικού Αληθινού Θεού!

Για όλα αυτά όμως που σας ανέφερα παραπάνω, σχετικά με τα Θαύματα που συμβαίνουν μόνο στην Ορθοδοξία και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως επίσης και σχετικά με τα Σατανικά θαύματα, κρίνω απόλυτα αναγκαίο να διαβάσετε το εξαιρετικά διαφωτιστικό άρθρο, με τίτλο “Τα θαύματα στη ζωή μας (Θεϊκά και Σατανικά)”, το οποίο υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση.

Επίσης, για να δει κανείς σε βίντεο καθαρά το Άγιο Φως, όπως επίσης και για να γνωρίσει περισσότερα Θεία Θαύματα που Επιτελεί ο Κύριος μέσα στους κόλπους της Ορθοδοξίας, θα μπορούσε να επισκεφθείτε το άρθρο με τίτλο “Θαύματα, ζωντανές Αποδείξεις της Ύπαρξης του Θεού”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Από όλα τα παραπάνω λοιπόν, μπορεί καλοπροαίρετα να διαπιστώσει, πως η Ορθοδοξία, είναι η Μοναδική Αληθινή Πίστη, πως τα Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας δεν είναι, ούτε καν στο ελάχιστο, παραποιημένα, διότι στηρίζονται στο στέρεο Οικοδόμημα της Καινής Διαθήκης, και των Ιερών Κανόνων των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας, των γεγραμμένων με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *