Ερωτήματα – Προβληματισμοί για το Θεό και την Εκκλησία (συνέχεια)

2. Πιστεύω στο Χριστό, αλλά δεν πηγαίνω στην εκκλησία, γιατί δεν αναγνωρίζω μεσάζοντες στη σχέση μου με το Θεό!
 
Φαίνεται πολύ λογικοφανής η άποψή σου αυτή. Θα μπορούσα όμως με βεβαιότητα να πω ότι την χαρακτηρίζει η άγνοια των θεολογικών πραγμάτων, διότι αν δεν χρειαζόμασταν μεσάζοντες, δεν θα ερχόταν ούτε ο ίδιος ο Χριστός στον κόσμο! Αυτός πρώτος έβαλε τον εαυτό Του μεσολαβητή προς τον Πατέρα για τη σωτηρία μας. Θεωρείς πως ο Θεός δεν είχε άλλους τρόπους να μας σώσει, χωρίς να κάνει τον κόπο να κουνηθεί από τη θέση Του; Το πολύ πολύ να έστελνε έναν ακόμη προφήτη ή να μας έριχνε μια Νέα Βίβλο για να μας ενημερώσει τι θέλει από μας.
Η ενανθρώπηση του Θεού στο πρόσωπο του Χριστού περικλείει ένα μεγάλο μυστήριο, αλλά και μια ουσία για τη σωτηρία μας. Πέρα από το ότι Εκείνος πήρε πάνω στους ώμους Του δικές μας ευθύνες, μας έδειξε έμπρακτα το δρόμο προς τη σωτηρία, που δεν είναι άλλος από την ταπείνωση και την υπακοή στο θέλημά Του. Όλα αυτά είναι αδύνατον να γίνουν χωρίς τη βοήθεια των μυστηρίων της εκκλησίας και τη συνδρομή των κληρικών. Ακόμη και κάθε κληρικός δεν σώζεται μόνος, αν είναι αποκομμένος από την εκκλησία και δεν έχει τον πνευματικό του (όποιον θέλει φυσικά και όποιον επιλέξει ελεύθερα).
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι σήμερα πλανώνται νομίζοντας ότι μπορούν χωρίς οδηγό να φτάσουν στο Θεό (τη στιγμή που δεν μπορείς χωρίς οδηγό, ούτε στον Όλυμπο να ανεβείς!). Και φτάνουν ακόμη και στο σημείο να λατρεύουν το σατανά νομίζοντας ότι λατρεύουν τον αληθινό Θεό. Στην ίδια πλάνη βρίσκονται και ποικίλες αιρέσεις, όπως οι προτεστάντες (Ευαγγελικοί, Πεντηκοστιανοί κλπ) μάρτυρες του Ιεχωβά κλπ. γι’ αυτό και είναι αναρίθμητες οι εκκλησίες που έχουν ιδρύσει μέχρι τώρα, ενώ αρνούνται να ενταχθούν στη Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, που είναι η Ορθόδοξη εκκλησία, η μόνη αδιάλειπτη συνέχεια της εκκλησίας των Αποστολικών χρόνων.
 
 
3. Αναγνωρίζω την εκκλησία αλλά δεν έχω χρόνο να πηγαίνω τις Κυριακές επειδή είμαι πολύ απασχολημένος !
 
Θέλω να σου πω κάτι αλλά πως να σου το προφέρω; Έχεις συνείδηση του τι πραγματικά λές;
Ισχυρίζεσαι δηλαδή ότι ο Θεός σου δίνει 365 μέρες το χρόνο και συ δεν ευκαιρείς να πας στην εκκλησία μία ώρα την εβδομάδα για να Τον ευχαριστήσεις ας πούμε; Τι γνώμη αλήθεια έχεις για το Θεό; Μήπως λοιπόν έχεις την αίσθηση ότι ο Θεός σου χρωστάει κιόλας από πάνω; Αν θα πας στην εκκλησία, αυτό θα το κάνεις για την ψυχή σου και δεν μπορείς να φανταστείς πόση ευλογία χάνεις όταν δεν το πραγματοποιείς…
Όταν λοιπόν έχεις μια τέτοια άποψη απλώς δεν έχεις καταλάβει τι είναι ο Θεός. Ο δημιουργός σου, το Α & το Ω, το πάν, ο προορισμός μας. Το έχεις σκεφτεί ποτέ ειλικρινά με τον εαυτό σου ή είσαι απορροφημένος με τις δουλειές σου και το κυνήγι του χρήματος; Εγω έχω μάθει στη ζωή ότι όταν κάποιος θέλει κάτι, προσπαθεί να το πετύχει και το πετυχαίνει.
Άρα στην περίπτωσή μας φαίνεται ότι δεν έχεις εκτιμήσει την αξία του Θεού και ειδικότερα την αξία της προσευχής. Πώς θα ξεκινήσεις άνθρωπέ μου την εβδομάδα σου αν δεν έχεις πάει την Κυριακή στην εκκλησία να προσευχηθείς και να συμμετάσχεις στη θεία Κοινωνία (αφού έχεις φυσικά πρώτα εξομολογηθεί για να γίνεις άξιος για τη μεγάλη αυτή τιμή).
Πώς περιμένεις μετά ο Θεός να ακούσει τις προσευχές σου και τα αιτήματά σου, όταν την ημέρα που είναι αφιερωμένη στον Κύριο, εσύ αντί να εκκλησιαστείς, πας εκδρομές, δουλεύεις για να πλουτίσεις, αμαρτάνεις με κάθε τρόπο; Δεν είναι αυτό προσβολή του ονόματος του Θεού;
 
Για το πρώτο ερώτημα διάβασε εδώ
 

Πηγή
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *