Ερωτήματα – προβληματισμοί για το Θεό και την Εκκλησία *

 

1ο Ερώτημα.

 

Πώς ξέρω ότι η χριστιανική μου πίστη είναι η σωστή και όχι ο Βουδισμός ή ο Μωαμεθανισμός κλπ.;

 

Θέλω να σου πω με όλη την εκτίμησή μου, ότι δεν είναι δυνατόν να σε πείσω σε δύο αράδες (και φαντάζομαι ούτε και συ θα περίμενες κάτι τέτοιο). Εκείνο που χρειάστηκε και σε μένα πολλά χρόνια να κατακτήσω, ίσως χρειαστεί και συ να το ψάξεις για να το βρεις. Η πίστη δεν χαρίζεται, κατακτείται!
Ο Θεός δεν σου απαγορεύει κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα που σου έδωσε το μυαλό για να ερευνάς. Αλλά να μην ερευνάς μονόπλευρα και μεροληπτικά. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ερευνάς τις Άγιες Γραφές που μπορούν υπεύθυνα να σε πληροφορήσουν για υπερφυσικά πράγματα που καμιά επιστήμη δε μπορεί να σου πει. Για το μεταφυσικό κόσμο.
Είναι θλιβερό το ότι πολλοί άνθρωποι ψάχνουν για λογοτεχνικά και άλλα best sellers και τα ρουφούν και δεν έχουν ανοίξει το Βιβλίο που είναι εδώ και πολλά χρόνια το μοναδικό best seller που παραμένει ανά τους αιώνες…
Και τώρα να προσπαθήσω να σου δώσω και κάποια επιχειρήματα. Προσωπικά πιστεύω ότι αν εκείνη την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού σε ρωτήσει γιατί δεν πίστεψες και αποδείξεις ότι δεν ανακάλυψες την αλήθεια, θα είναι πολύ επιεικής μαζί σου και θα σε βάλει στη Βασιλεία Του, αφου δει ότι ενεργούσες με βάση τη συνείδησή σου (μετά θα αναζητήσει εμένα για να μου ζητήσει το λόγο γιατί δεν σε ενημέρωσα κατάλληλα, καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί θέλω να είμαι καλυμμένος!). Το ζήτημα είναι αν τα πάμε καλά με τη συνείδησή μας… Ας αναρωτηθεί ο καθένας κι ας ψάξει για την Αλήθεια.
Ποιος άλλος στην ιστορία της ανθρωπότητας ισχυρίστηκε ότι ήταν Θεός και τον έλαβαν υπ’ όψη τους στα σοβαρά; Ο Χριστός το είπε και Τον πίστεψαν μυριάδες γιατί το απέδειξε με τη δύναμή Του και το αποδεικνύει και σήμερα. Ομολόγησε τη θεότητά Του και στους Φαρισαίους και σταυρώθηκε γι αυτό, αναστήθηκε και μετά ίδρυσε την Εκκλησία Του, όπου μπορεί ο καθένας να βρει την αλήθεια. Πες μου, πώς γίνεται άλλες θρησκείες (πλάνες) να Τον αναγνωρίζουν σαν προφήτη, όπως ας πούμε ο Μωαμεθανισμός, αλλά να αγνοούν την αλήθεια; Μα αν είναι προφήτης για σας που το λέτε, είναι δυνατόν ένας προφήτης να ψεύδεται ασύστολα; Ανοίξτε την Καινή Διαθήκη να δείτε τι λέει για τον εαυτό Του, αυτός ο Προφήτης; Ότι είναι ο Υιός του Θεού, ο Νομοθέτης της Νέας Διαθήκης, ο Σωτήρας, αυτός που ανασταίνει νεκρούς κλπ.

 
* Ακολουθούν και άλλα ερωτήματα με απαντήσεις.
 
Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *