Ο σταθμός είναι εγκατεστημένος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης και είναι ένας αυτόματος ασύρματος ΤFA Nexus.
Η βασική μονάδα του Σταθμού είναι η κονσόλα στην οποία υπάρχει το βαρόμετρο για την καταγραφή της βαρομετρικής πίεσης. Σε αυτή φτάνουν ασύρματα όλες οι πληροφορίες από τους αισθητήρες.

Οι αισθητήρες της βασικής μονάδας είναι το βροχόμετρο, το ανεμόμετρο με τον ανεμοδείκτη και το θερμόμετρο και το υγρόμετρο, που είναι τοποθετημένοι σε κλωβό αεριζόμενο με ανεμιστήρα για τη λήψη ακριβέστερων μετρήσεων.

O σταθμός έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Εύρος μέτρησης υγρασίας (εξωτερική) (H-H) 1 – 99%
Εύρος μέτρησης θερμοκρασίας (εσωτερικής) (Τ-Τ) -10 – +60 °C
Εύρος μέτρησης θερμοκρασίας (εξωτερικής) (Τ-Τ) -40 – +80 °C
Ελάχιστο/Μέγιστο θερμοκρασίας
Τάση ατμοσφαιρικής πίεσης
Απόλυτη και σχετική ατμοσφαιρική πίεση με τις τιμές των τελευταίων 24 ωρών
Γράφημα με μπάρες των τιμών ατμοσφαιρικής πίεσης, θερμοκρασίας ή υγρασίας των τελευταίων 24 ωρών
Ώρα ανατολής και δύσης του Ήλιου και της Σελήνης
Θερμοκρασία σημείου δρόσου
Θερμοκρασία ψυχρού ανέμου

H κάμερα καιρού είναι η Hikvision DS-2CD2T45FWD-I8 IP 4 Mpixels, με χαρακτηριστικά Η.265+, EasyIP 3.0 Plus, με υπέρυθρο φωτισμό για 80 μέτρα, Power Over Ethernet (PoE 802.3af), WDR 120dB, ευρυγώνιο φακό 2.8mm Lens με μεγάλη γωνία θέασης 109°, slot για microSD Cards, Behavior analyses, and face detection και τεχνολογία υπερύθρων Powered by DarkFighter.
Εχει βαθμό στεγανότητας IP67 για χρήση και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο υπολογιστής 24/7 είναι ένας φορητός Lenovo Ideapad S130-14IGM 14 ιντσών με επεξεργαστή Intel Celeron N4000 με 2 threads, 4 GB RAM και την ενσωματωμένη Intel HD Graphics κάρτα γραφικών και με σκληρό δίσκο 64GB eMMC.
Είναι τοποθετημένος επάνω σε βάση ψύξης για την απρόσκοπτη λειτουργία του, λόγω του ότι δεν διαθέτει ανεμιστήρα για την ψύξη του ο ίδιος.

Ως λογισμικό χρησιμοποιείται το Weather Display και το Weather Display Live. Επίσης είναι εγκαστεστημένο στο WordPress το πρόσθετο Weather Station. Oι μετεωρολογικοί χάρτες και η πρόβλεψη του καιρού είναι από το Windy.com